Beboere raser over vejændring: Som at flytte ud til motorvejen

En villavej i Padborg har i løbet af weekenden ændret betegnelse fra en rolig beboervej til et knudpunkt for grænsetrafikken gennem byen.

Beboerne på Frøslevvej i Padborg blev her i weekenden noget overraskede, da der pludselig var noget mere trafik på vejen end normalt.

- Vi vågner fredag morgen og tænker – er det 3. verdenskrig, vi snakker om nu. Jeg har boet på Frøslevvej i 20 år, jeg kan ikke mindes jeg nogensinde har oplevet så meget trafik, fortæller Henrik Schroll, der altså bor på Frøslevvej.

Forklaringen på den pludselig trafik skal findes ved, at hovedvejen gennem Padborg i tre uger er spærret for trafik på grund af anlægsarbejde, så de omkring 7000 biler og lastbiler, der hvert døgn plejer at tage hovedvejen, skal nu gennem villakvarteret på Frøslevvej. Til stor gene for beboerne.

- Det er jo næsten ligesom at flytte ud til motorvejen, for det betyder, der er trafik konstant – både nat og dag, siger Lasse Karlsen, der også bor på vejen.  

Trafikken på vejen var lørdag så tæt, at Syd- og Sønderjyllands Politi meldte om massiv kødannelse på vejen, og de opfordrede til, at bilister fandt alternative ruter.

En villavej i Padborg har i løbet af weekenden ændret betegnelse fra en rolig beboervej til et knudepunkt for grænsetrafikken gennem byen. Se indslaget her. Foto: Kim Gram, TV SYD.

Skal forbedre cykelforholdene

Den midlertidige lukning af industrivejen sker som et led i Aabenraa Kommunes lokalplan, der blandt andet skal forbedre cykelforholdene i Padborg. Derfor undrer det Lasse Karlsen, at al trafikken nu skal ned af samme vej som en del skolebørn.

- Der er jo stadigvæk skolebørn, der skal frem og tilbage hver dag. Det er ikke acceptabelt, mener han.

For Lasse Karlsen, så betyder kommunens planer, at hans børn ikke skal op på cyklen lige foreløbig.

- Så må jeg køre dem i skole, fordi de skal ikke ud og cykle i det her. Det er fuldstændig grotesk, og i aften klokken 22, der må de begynde at køre igen på vejen fra tysk side. Det betyder, vi får vi sindssygt mange lastbiler forbi – og så det er helt åndsvagt at sende sine børn ud på en skolevej med så mange lastbiler.

Nogen gange skal der laves om

Formanden for Aabenraa Kommunes teknik- og miljøudvalg, Bent Sørensen forklarer, det har været nødvendigt at lave ændringer på hovedvejen, Industrivej. Kommunen har haft folk ude ved vejen, og de vurderer altså, at Frøslevvej fint kunne lede trafikken i mens vejarbejdet står på.

- Padborg er en by, hvor trafikken er meget intens, og det er jo godt, for det er aktivitet. Og nogen gange skal vi lave om på tingene, og det er, hvad vi har gjort her på Industrivej – altså gøre den sikre og bedre, siger Bent Sørensen til TV SYD.