TV der bevæger dig

Beboere undveg dystre tunneller - nu tør de igen

02:06

Claus Bro er vældig tilfreds med resultatet af de nyrenoverede tunneller med lys og fotos. Video: Finn Grahndin, TV SYD.

Projektkoordinator Claus Julius Blomgreen i et slags førbilllede i en nærliggende tunnel.

1 af 2

Før var de mørke og folk brugte dem ikke, fordi de var utrygge. Nu er de blevet renoverede med lys og fotos - og så bliver de brugt igen.

Beboerne i boligområdet Kvaglund i Esbjerg veg udenom. De turde ikke gå gennem de fem tunneller. De var mørke. Overmalede med grafitti. Samlingssteder for lyssky elementer.  En af beboerne, Claus Bro, tog initiativ til at få det ændret.

Samtidig viste en tryghedsundersøgelse fra 2014, at en stor del af beboerne følte sig utrygge i de mørke tunneller. Folk brugte dem ikke og ville hellere krydse den store vej med megen trafik.

Nu er tre af de fem tunneller i boligområdet blevet renoveret og udsmykket med graffitisikrede fotostater med motiver fra Kvaglund.

Det fejres med en indvielse med tunneltaler, kaffe og kage for alle tirsdag den 21. juni kl. 15 i tunnellen mellem Kvaglundparken 1 og Torvet i Kvaglund.

- Nu tør vi igen bruge tunnellerne. Det er jo en hel fornøjelse at køre gennem dem, siger Claus Bro, der selv er kørestolsbruger.

00:29

Formand Poul Helt fra Esbjerg Fotoklub forklarer om udstillingen i Kvaglunds tunneller. Video: Finn Grahndin, TV SYD.

Luk video

Det Kriminalpræventive Råd har givet 100.000 kroner til projektet. Kommunens Vej & Park-afdeling har brugt et stort beløb og en masse arbejdstimer. Og så har Esbjerg Fotoklub brugt megen tid og energi på at lave de fotos, som nu er hængt op i tunnellerne.

- Fotostaterne har den store fordel, at de er graffiti-sikrede, så eventuel overmaling simpelthen kan vaskes af,  siger projektkoordinator Claus Julius Blomgreen.

Økonomisk løber renovering og udsmykning af de tre tunneller op i cirka 200.000 kroner.

Fakta:

Bag projektet står en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra afdelingsbestyrelserne i områdets boligforeninger, Bydelsprojekt 3i1 og Nærpolitiet samt det nu nedlagte Projekt Jobstormerne.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden