Bedre mink-priser end frygtet

Priserne på mink-skind faldt som ventet, men ikke så meget som nogen havde frygtet på førstedagen af Kopenhagen Furs februar-auktion..

Åbningen søndag af februar-auktionen var imødeset med spænding blandt både avlere og kunder. Usikkerheden i branchen har været stor de seneste par måneder efter auktionen i december hvor blot 20 procent af udbuddet blev solgt. Efterspørgslen på minkskind har igennem nogle år været rekordhøjt, og det har ført til store stigninger i produktionen på globalt niveau. Der skal i år sælges over 80 millioner minkskind, og det er en fordobling i løbet af nogle få år.

Usikkerheden blandt kunderne har været ganske stor og mange har haft svært ved at disponere. Alle har afventet det første træk.

- Usikkerheden var forståelig, og vi har gjort, hvad vi kunne for at få kunderne til auktionen, så vi kunne få taget hul på den uundgåelige markedstilpasning. I kraft af vores finansielle styrke har vi kunnet tilbyde rentefri kredit til opkøberne, og vi har meldt meget klart ud, at vi ville møde markedet. Det har fået kunderne til at komme, siger Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Furs bestyrelse og minkavler i Sole ved Hedensted.

Det har især været kinesere, der har kunnet være med i auktionssalen i de senere år. De traditionelle kunder fra lande som Grækenland, Rusland og Tyrkiet har ikke kunnet følge med i de rekordhøje prislejer. Det billede er nu vendt, fordi prisen på dagens auktion kom ned i mere normalt leje.

- Kendte ansigter er pludselig dukket op igen. Buddene i salen har derfor været langt mere spredt på lande, end vi har været vant. Det vidner om, at der helt grundlæggende er en god efterspørgsel på pels, og med lavere prisniveau på råvaren får flere råd til at købe en minkpels. Det er godt for branchen, siger Tage Pedersen.

Selvom dagens salg gik bedre end frygtet, så er auktionen langt fra slut. Samlet skal der udbydes 7,1 millioner minkskind, og øjnene er især rettet mod de brune minktyper. Her er udbuddet samlet på 4 millioner skind, som udbydes torsdag og fredag.