TV der bevæger dig

Bedre mobildækning på vej til syd- og sønderjyderne

00:24

Ministeren forklarer her, hvordan de har afdækket mobildækningen i Danmark.

Udklip fra Energi-, forsynings- og klimaministeriets dækningskrav, hvor det fremgår hvilke områder, der kan se frem til mere stabil mobildækning.

1 af 2

Flere områder i Syd- og Sønderjylland får bedre mobildækning i fremtiden. Det bliver resultatet af en aftale, regeringen har indgået med teleforligskredsen.

Mobildækningen i landets yderområder skal være langt bedre. Det er regeringen og teleforligskredsen enige om. Det betyder at 131 adresser i Syd- og Sønderjylland kan se frem til at få lukket de mobile huller.

- Det er afgørende, at vi har en velfungerende digital infrastruktur, så danskerne kan bosætte sig og drive virksomhed hvor som helst i landet, og så vi kan realisere det potentiale, der ligger i øget digitalisering, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

Virksomheden Vetcur udenfor Haderslev er en af de virksomheder, der slås med dårlig dækning. Men nu kan virksomheden glæde sig til at tale i mobil uden afbrydelser og dårlig lyd.

- Vi har et stort behov for, at vores kunder kan komme i kontakt med os. Lige nu er forbindelsen meget ustabil, så vi hilser det her velkommen, siger indehaver Rebekka Gadeberg til TV SYD.

Kravet om bedre dækning skal være opfyldt senest i december 2019.

På det interaktive kort herunder kan du se, hvilke områder der fremover får bedre mobildækning.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden