Bedre signal til mobil-telefonerne

Hedensted, Juelsminde, Børkop, og Give får bedre mobil-signal, når Telia og Telenor slår deres netværk sammen og mobil-kunderne adgang til signal fra flere master.

Telia og Telenor er i gang med at skabe et fælles landsdækkende netværk, og nu er turen kommet til Hedensted, Juelsminde, Børkop, og Give efter en vellykket testfase, hvor blandt andre beboerne på Lolland har fået glæde af det nye netværk.

Telia forventer at kunne udvide den indendørs, geografiske dækning med fem procent og dække 20 procent flere af beboerne i området med 3G.

Sammenkoblingen af de to netværk giver samlet set brugerne hele 40 procent flere master at boltre sig på. De indledende tests fra Lolland og efterfølgende erfaringer viser lovende takter for det fintmaskede netværk.

Arbejdet fortsætter i denne uge, hvor Telia og Telenor slår nettene sammen i Hedensted, Juelsminde, Børkop, Billund, og Give natten til tirsdag. Selve arbejdet med at lægge de to netværk sammen er forbundet med en kort nedetid, hvor den pågældende mast sættes kortvarigt ud af drift, hvorfor dette arbejde foregår om natten. Efterfølgende rettes masterne til, så man opnår den optimale indstilling, hvilket typisk tager et par dage, men kan vare op til et par uger.

- Se flere detaljer for de enkelte områder her