TV der bevæger dig

Befrielsen skal markeres med morgen-ringning

Biskoppen i Haderslev Stift, Marianne Christiansen, opfordrer kirkerne til en udvidet morgenringning af et kvarters varighed den 5. maj 2015 fra kl. 08.00 til kl 08.15 som en markering af 70-året for befrielsen.

Alle kirkeklokker ringede en time om morgenen den 5.maj 1945, efter at budskabet om de tyske troppers kapitulation havde lydt i radioen aftenen før. Kapitulationen trådte i kraft den 5. maj kl. 8, og kirkerne lod klokkerne ringe fra kl. 8 til kl. 9.

Kultur- og kirkeminister Marianne Jelved har opfordret biskopperne til at overveje muligheden for en tilsvarende særlig national markering af 70-året for befrielsesdagen i form af en udvidet morgenringning af et kvarters varighed den 5. maj 2015.

Biskoppen i Haderslev Stift, Marianne Christiansen, tilslutter sig opfordringen og håber, at præster og menighedsråd i Haderslev Stift vil indgå i den fælles markering og lade alle stiftets kirkeklokker ringe den 5. maj mellem kl. 08.00 og 08.15. En del kirker vil have lokale traditioner for befrielsesdagen. Hvor det er tilfældet, opfordrer hun alligevel kirkerne til at indgå i den fælles markering.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden