TV der bevæger dig

Begrænset tillid til at politikere kan skaffe job

Der er mangel på offshore ingeniører. (Arkivfoto).

Tilliden til at kommunalpolitikerne kan bidrage til at sætte gang i beskæftigelsen kan ligge på et meget lille sted blandt vælgerne i Region Syddanmark.

Det fremgår af en meningsundersøgelse fra Userneeds, som Ingeniørforeningen har bearbejdet.

Kun en af fem vælgere i Syddanmark mener, at lokalpolitikerne kan gøre en forskel. Her har vælgerne den største mistillid til politikerne i hele landet. I Region Hovedstaden mener over en tredjedel, at de kommunale politikere har indflydelse på erhvervsudviklingen og beskæftigelsen.

Besvarelserne i meningsundersøgelsen er kommet fra et bredt udsnit af befolkningen, og Ingeniørforeningen tager den som udtryk for, at den lokale beskæftigelsesindsats har spillet fallit.

Det er ikke nok at tænke lokalt

- Arbejdsmarkedet for højtuddannede er ikke bare lokalt, men også regionalt, nationalt og internationalt. Derfor bør indsatsen række udover både kommune- og regionsgrænser, siger Birgit Kjærside Storm, der er formand for Ingeniørforeningens region Syd.

Ingeniørerne i Syd- og Sønderjylland og på Fyn har en lav ledighed på kun 2,2 procent, og der mangler ingeniører med specialer inden for eksempel offshore branchen i landsdelen.

Birgit Kjærside Storm peger på, at lokalpolitikerne ikke har redskaber til at sikre, at de få ledige ingeniører bliver omskolet til nye specialer.

Hele 87 procent af vælgerne i Syddanmark mener, at kommunalpolitikerne bør sætte beskæftigelsen øverst på dagsordenen

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden