Bel Air lander underskud for første gang

Eneste danskejede off shore helikopterfirma har åbnet afdeling i Holland.

- Vi skal aldrig igen være så afhængige af nogle få kunder, siger Susanne Hessellund, direktør og ejer af et helikopterfirma, som lige nu lander et historisk underskud på 15 millioner kroner i sit 2017-regnskab.

quote

Jeg har den holdning, at vi aldrig nogensinde igen skal komme i den situation, at vi er afhængige af nogle få kunder.

Susanne Hessellund, ejer, Bel Air, Esbjerg

Bel Air hedder hendes firma med base i Esbjerg Lufthavn, det eneste danskejede off shore helikopterfirma, skabt af hende og i 2013 kåret som årets gazellevinder, det vil sige økonomisk højdespringer, af erhvervsavisen Børsen.

Firmaet mistede sidste år store kontrakter på helikoptertransport til off shore-felterne i Nordsøen, og bruttofortjenesten styrtede fra 101 til 25 millioner fra 2016- til 17-regnskabet.

Susanne Hessellund, Bel Air, Esbjerg.
Susanne Hessellund, Bel Air, Esbjerg.
Foto: Thomas Lekfeldt

- Jeg har den holdning, at vi aldrig nogensinde igen skal komme i den situation, at vi er afhængige af nogle få kunder, siger Susanne Hessellund til Børsen.

Bel Air har derfor åbnet en ny base i den Helder i Holland, og marts bliver den travleste måned side juli sidste år, siger direktøren til avisen.

- Vi flyver stort set hver dag fra Holland lige nu, siger hun og oplyser, at Bel Air fra næste uge indtræder i endnu en ny kontrakt med selskabet Swire Blue Ocean, som installerer havvindmøller.

Gennem årene har Bel air tjent gode penge til ejeren, og Susanne Hessellund har ført 14 millioner kroner tilbage til selskabet, så det ved udgangen af 2017 havde en egenkapital på 37 millioner. 

- Vi vil gerne sende et signal til medarbejderne om, at vi tror på fremtiden, siger Susanne Hessellund til Børsen.