Belli-par fejrer guldbryllup i sønderjysk by: Her kan du vinke til dem

Peter Belli og hans kone June fejrer onsdag, deres guldbryllup i Løgumkloster, hvor alle er inviteret.

Tilbage i august 1965 kørte Peter Belli dødsdrom ved Kloster Mærsken i Løgumkloster. Her fik den langhårede rock-musiker for første gang øje på June. To år senere, den 9. august 1967, blev de gift.

50 år senere holder kærligheden stadig, og det fejrer June og Peter Belli ved onsdag at fejre deres guldbryllup der, hvor de første kærlighedsfrø blev sået – Løgumkloster.

Festlighederne startede klokken 12 med en frokost for specielt indbudte uden pressens tilstedeværelse.

Resten af dagen er programmet åbent for alle og starter klokken 14 med åbningen af en mini Belli-udstilling med omdrejningspunkt i ungdomskulturen i 1967.

Fra 14.30 kører guldægteparret tur i hestevogn forbi Kyssebænken og mindepladen. Herefter går turen gennem tivoli, der er ved at stille op og til slut over brostenene i Vestergade, Slotsgade og op til Løgumkloster Kirke.  

Klokken 15 modtager dagens hovedpersoner en kirkelig velsignelse i Løgumkloster Kirke. Her er alle velkomne til at deltage, men der må ikke fotograferes. 

Herefter går turen tilbage til Centralhotellet, hvor der er reception for alle og mulighed for at hilse på guldbrudeparret indtil arrangementet slutter klokken 17.30.

Her er den rute guldbrudeparrets hestevogn kører igennem Løgumkloster.
Her er den rute guldbrudeparrets hestevogn kører igennem Løgumkloster.
Foto: Google Maps