TV der bevæger dig

Bent Åbling Paulsen borgmester indtil videre

01:50

Bent Åbling Paulsen overtager indtil videre borgmesterposten i Tønder efter Laurids Rudebeck.

Bent Åbling Paulsen overtager indtil videre borgmesterposten i Tønder efter Laurids Rudebeck. Foto: Tønder Kommune

1 af 2

Bent Åbling Paulsen overtager borgmesterposten i Tønder efter Laurids Rudebecks pludselige død indtil kommunalbestyrelsen kan samles og vælge en ny.

Bent Åbling Paulsen (DF) bliver fungerende borgmester i Tønder efter Laurids Rudebecks død. Det skriver Tønder Kommune i  en pressemeddelelse til TV SYD.

- Det er godt nok en trist baggrund for at overtage borgmesterposten, siger Bent Åbling Paulsen til TV SYD.

Han er chokeret over Laurids Rudebecks pludselige død. - Han var jo den mest sportstrænede mand og han levede sundt. Det er fuldstændig uforståeligt, siger Bent Åbling Paulsen om tabet af Laurids Rudebeck.

Det er endnu ikke afgjort præcis, hvad der sker i Tønder Kommune nu. Senere i dag holder Bent Åbling Paulsen et møde med kommunaldirektøren om, hvad der rent praktisk kommer til at foregå i den kommende tid.

Det ligger endnu ikke fast, hvornår kommunalbestyrelsen vælger en borgmester, der kan blive siddende som borgmester i Tønder Kommune indtil kommunalvalget i 2017.

Endnu er det uvist, hvem, der kommer til at sidde permanent i borgmesterstolen efter Laurids Rudebecks død, men ifølge TV SYDs oplysninger peger flere på 2. viceborgmester Henrik Frandsen som et bud på en karismatisk afløser.

Ifølge TV SYDs oplysninger peger flere på Henrik Frandsen (V) som en mulig kommende borgmester efter Laurids Rudebecks død. Foto: Tønder Kommune

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden