Bent frygter at stå med regningen for oversvømmelser

Et hul i et afledningsrør betød, at Bents lade oversvømmede laden igen og igen. Nu er han bange for, at ingen vil tage ansvaret.

Bent Jørn Lorenzen fra Vester Sottrup ved Sønderborg vågnede 2. juledag til en oversvømmet lade.  Lige siden har brand og redning forgæves forsøgt at få vandet væk fra hans ejendom. Tirsdag lykkedes det endeligt at finde årsagen til oversvømmelsen.

Et rør, der skal lede al regnvand fra området væk, var tilstoppet. Derfor løb regnvandet retur og betød, at ligegyldigt hvor meget vand, der blev pumpet bort fra laden, kom det hele tiden tilbage.

- Jeg kan ikke se, hvordan det kan være mit problem, når det er et vandløb der løber gennem min grund. Men det er ikke mit vand, siger Bent Jørn Lorenzen til TV SYD.

 

-  Jeg har ikke mødt en, der har sagt, det her er vores problem. Jeg frygter, at ingen vil tage skylden, og det er mig, der kommer til at stå med det hele. Det kan jeg ikke betale, tilføjer han.

Hverken entreprenøren, der har gravet kloakken ned, eller Sønderborg Vandforsyning, der er ansvarlig for afledningsrøret, kan endu ikke sige noget om ansvarsfordelingen.

Men Sønderborg Vandforsyning slår fast, at hvis de har ansvar for skaderne, havner regningen ikke hos  Bent Jørn Lorenzen.

- Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, om vi har ansvaret. Derfor skal vi have forsikringsselskaberne ind i det og i gang med undersøgelser i det nye år, siger Lars Blædel Riemann, direktør i Sønderborg Vandforsyning til TV SYD:

Lars Blædel Riemann, direktør i Sønderborg Vandforsyning.