TV der bevæger dig

Bent står samme sted hvert år – ligesom han gjorde med sin mor

00:54

Bent Schmidt står på toppen af den stejle Kiddesvej. Det gør han hvert år, når de professionelle cykelryttere fra PostNord Danmark Rundt kæmper sig op. Video: Christian Kallenbach

​Torsdag eftermiddag lagde Vejle traditionen tro asfalt og stemning til finalen på kongeetapen i cykelløbet PostNord Danmark Rundt.

Kiddesvej er en helt almindelig gade i Vejle.

I hvert fald for dem, der bor på den.

Men for de 119 cykelryttere i PostNord Danmark Rundt, der torsdag eftermiddag skulle køre de 450 meter til toppen hele fire gange, er den noget ganske særligt.

Læs også Stejlere end Alpe d'Huez: Her skal cykelrytterne op ad i dag - fire gange

Kiddesvej har en gennemsnitsstigning på 11 procent – 19 procent på det stejleste sted. Og hvis det ikke umiddelbart siger dig noget, så hælder den berømte og berygtede Alpe d'Huez i Frankrig til sammenligning 10,5 procent, hvor den er stejlest.

Med mor til cykelløb

Men Kiddesvej er mere end stigningsprocenter.

Hvert år, når PostNord Danmark Rundt-feltet kæmper sig op, forvandler den ellers stille gade sig til et inferno af hujende tilskuere.

En af dem er Bent Schmidt, der har taget turen fra Stubbæk ved Aabenraa. Noget, han gør hvert år. Det er en tradition, der begyndte sammen med hans mor.

- Min mor var en ældre dame. Hun så altid Tour de France. Og den eneste måde, hun kunne se sådan noget live på, var, når hun kom herop. Og det nød hun hvert år. Og sidenhen er det bare blevet min kone og mig, siger han.

For Bent Schmidt er den tohjulede ikke fremmed. Han cykler en del i sin fritid. Både på racer og mountainbike. Og netop Kiddesvej har han også prøvet kræfter med et par gange.

- Det er meget hårdt. Det er der ingen tvivl om. Det er det sidste stykke derhenne, hvor mange bliver snydt af, hvor hårdt det faktisk er, siger han og peger.

- Der venter altid en stor oplevelse

På toppen af Kiddesvej kan man også finde Bent Schmidt næste år ved samme tid. Sådan skal det være, understreger han.

- Der venter altid en stor oplevelse. Det er spændingen. Det der adrenalin, når de kommer cyklende og virkelig arbejder. Det mest fantastiske er at se, hvem der har røv i bukserne, når de kommer op sidste gang.

PostNord Danmark Rundt-feltet har kørt op ad Kiddesvej hvert år siden 2004. Stigningen ligger umiddelbart inden målstregen på Koldingvej.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App