Benzin-kongen fra Vejle - nu på bog

Onsdag udkommer en portrætbog om Vejles benzin-konge, 78-årige Olaf Haahr.

I dag udkommer historien om Olaf Haahr  i bogform - manden, millionæren, benzinkongen, legebarnet, familiefaren.

Forlaget Turbine står bag bogen, der er skrevet af erhvervsjournalisten Simon Kratholm Ankjærgaard, der præsenterer bogen som en fortælling om et menneske, der altid har gået egne veje, og som altid har været drevet af store ambitioner og drømme. Og som altid har haft sine meningers mod, hvilket har skaffet ham venner og fjender - og respekt i både erhverslivet og lokalpolitik. 

Samtidig er portrættet af Olaf Haahr et stykke danmarkshistorie om besættelsen, den kolde krig og udviklingen af velfærdsstaten - alt sammen set fra Vejle, som Olaf Haahr anser for at være Danmarks midtpunkt.

Olaf Haahr stiftede Haahr Benzin i 1960 som ”O.Haahrs Olieforretning” med en lejet tankvogn og fik en kontrakt med Esso om at sælge olieprodukter i og omkring Vejle - og så begyndte ellers et sandt erhvervs-eventyr, der gjorde Olaf Haahr til Danmarks ukronede benzinkonge.

 
 

 

I 2004 solgte Olaf Haahr  benzinstationerne til Statoil for et meget stort kontant beløb, men i 2007 udløb konkurrenceklausulen og så begyndte Olaf Haahr igen opbygningen af en kæde af tankstationer - nu udelukkende med automatiske stationer.

I marts i år solgte Olfah Haahr alle 43 ubemandede tankanlæg til den tyske koncern Mabanaft GmbH & Co. KG, en del af Marquard & Bahls, som er et privatejet olieselskab med hovedkontor i Hamborg.

Olaf Haahr har også været viceborgmester i Vejle fra 2001-05, hvor den ellers på alle måder borgerlige og liberale oliekonge var med til at sikre, at Vejles daværende SF-borgmester Flemming Christensen kunne beholde borgmester-kæden.