Beredskab klar til nattens storm

Danmarks Meteorologiske Institut har varslet storm på Jyllands vestkyst i nat og en del af fredag med vindstød af orkanstyrke. Den seneste prognose siger middelvind på cirka 25 meter i sekundet med vindstød på 30-35 meter i sekundet.

Derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi besluttet, at man for at være så godt forberedt som muligt på eventuelle skader og problemer i forbindelse med stormen har indkaldt en række myndigheder til beredskabsstaben på politigården i Esbjerg.

Det drejer sig om Tønder kommune, Esbjerg kommune, Fanø kommune, Varde kommune, Beredskabsstyrelsen Sydjylland, Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland samt Falck.

- Vi følger situationen hele natten og er klar til at yde assistance,
siger linjechefen for beredskabet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, vicepolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Får og biler er i farezonen

Samtidig opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi borgerne til at sikre sig så godt som muligt. Det vil sige sørge for, at løse ting, som vinden kan tage, bliver sat ind eller sikret. Det kan for eksempel være havemøbler, trampoliner og andet løst bohave.

I Vadehavet forventes der forhøjet vandstand. Fredag formiddag ventes mellem 2.75 meter og 3.25 meter over Dansk Vertikal Reference. Hvis man har dyr på forlandet af digerne, skal de hentes ind.
Samtidig kan det være klogt at flytte biler og andet på de lavest liggende kajer i Esbjerg og på Fanø.