TV der bevæger dig

Berømt flugtrute bliver eneste vej ud fra fængselsmuseum

Stortyv og udbryderkonge Carl August Lorentzen Foto: Scanpix Denmark

Udbryderkonge Lorentzens berømte flugttunnel bliver eneste vej ud fra Fængselsmuseet i Horsens.

Siden 1949 har der været meget snak om en spektakulær fangeflugt fra Horsens Statsfængsel, og det er der stadig. Det handler om Lorentzens tunnel, en flugtrute på 18 meter ud i friheden gravet med blandt andet en teske.

Og snart må publikum på Fængselsmuseet i det gamle Horsens Statsfængsel ud på den samme tur som Lorentzen. Til maj bliver flugtruten den eneste vej ud ad fængselsmuseet. Lige nu er håndværkere i fuld gang med at rekonstruere tunnelen.

Den spektakulære flugt lille juleaften 1949 gjorde Carl August Lorentzen berømt over hele Danmark, men allerede inden var hans karriere som indbruds- og pengeskabstyv kendt som meget farverig.

Et pengeskabsfirma pralede af, at de havde fremstillet et indbrudssikret skab, men det lykkedes Lorentzen at bryde ind i det. Han efterlod en seddel, hvorpå der stod ”han ku´”, og han lod en større pengesum ligge uberørt i skabet.  

Carl August Lorentzen døde som 62-årig i Horsens Statsfængsel i 1958, efter at han havde tilbragt over halvdelen af sit liv bag tremmer. 

Hans tunnel ud i friheden åbner 20. maj kl 22. Se et klip fra tunnelen her: 

01:09

Museumschef Anne Bjerrekær fortæller om Lorentzens flugtrute.

Luk video
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu