Besked til S-kandidat: Bliv væk

Socialdemokraterne i Esbjerg by har bedt nr. to på den socialdemokratiske liste til regionsrådsvalget, Karsten Uno Petersen, om at blive væk fra Esbjerg By og Fanø.

JydskeVestkysten er kommet i besiddelse af en mail fra formanden for Esbjerg Bykreds, Bent Andersen. Heri bliver den mangeårige politiker, som er opstillet i Esbjerg Omegnskreds, bedt om at holde sig i sin egen kreds. Det vil sige, at han ikke må agitere på Torvet i Esbjerg eller på Fanø.

Karsten Uno Petersen har protesteret, noterer JydskeVestkysten. Han mener, at udelukkelsen er en udløber af balladen om en sag om plejecentret Karstensminde, hvor han gik imod sit parti.

Hans formand i omegnskredsen, Kaj Emil Kroman-Mejer, siger, at hans kreds ikke har tænkt sig at trække grænser - så regionsrådskandidaterne i Esbjerg By - Jimmy Fruergaard og Jacob May - er velkomne uden for byen...

Gælder alle

Kredsformand og byrådskandidat Bent Andersen siger til JydskeVestkysten, at grundreglen om, at man fører valgkamp i egen kreds, gælder for Socialdemokraterne i hele Region Syddanmark, og at det intet har med Karsten Unos person at gøre:

- I al den hektik, der er i en valgkamp, skal vi kunne styre, hvem der gør hvad og hvornår, så vi sikrer, at alle vælgere i et stort område får besøg af kandidater. Det er der intet odiøst i.

Karsten Uno Petersen siger til avisen, at han agter at føre sin valgkamp som planlagt - også selv om han ikke er velkommen i Esbjerg By.