TV der bevæger dig

Besøgsboom kræver udvidelse af p-pladserne ved genfunden bro

Broen blev genindviet i december 2014 og er blevet en turist-attraktion.

Nu er der flere p-pladser ved den genfundne bro. Foto: Horsens Kommune

1 af 2

For halvandet år siden blev en 117 år gammel jernbanebro ved Gammelstrup nær Vestbirk genindviet, og siden har et stort antal turister og interesserede besøgt broen.

Det har Horsens Kommune taget konsekvensen af, og derfor er der blevet etableret 25 ekstra parkeringspladser, så der nu er plads til 42 biler. Der er også tænkt på motorcyklisterne, for nu er der også parkeringspladser til 10 motorcykler.

Den 13,4 meter høje stålgitterbro, der blev bygget over Gudenåen ved Vestbirk  i forbindelse med etableringen af privatbanen fra Horsens til Bryrup i 1899. I 1925 blev den gemt væk i en mægtig dæmning. Den blev genfundet i 2013 i forbindelse med forberedelserne til en handleplan til fordel for vandmiljøet. 

Arbejdet med at genfinde broen og udgravningen samt restaureringen  blev fulgt i et par tv-udsendelser - og det har fået turister til at strømme til i både buser og privatbiler.

- Vi er rigtig glade for parkeringspladsen. Det betyder, at der så kan parkere flere gæster, når den eksisterende p-plads er fyldt. Men det vil også give mere ro i området omkring parkeringen, hvilket naboerne er glade for, fortæller Tony Bygballe fra Horsens Kommune.

Han tilføjer, at skiltningen, som busserne blandt andet skal orientere sig efter, endnu ikke er helt på plads, men det vil ske i nær fremtid. Det gælder også toiletforholdene, som Skov- og Naturstyrelsen har ansvaret for. Et toilet tæt på madpakkepladsen forventes klar om ca. 14 dage.

Der skal også styr besøgstallet, så man kan få en helt præcis opgørelse, så inden længe bliver der opsat en publikumstæller.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden