Bestyrelse rejste en uge til USA - kun fem timer var faglige

Vejle Havns bestyrelse rejste i marts til Florida i USA. Her var bestyrelsen i en uge, selvom turen kun indeholdte fem timers fagligt indhold.

Revisionsrapporten fra Pwc for Vejle Havn, der de seneste dage har skabt store overskrifter, viser et privatforbrug på omkring 600.000 kr. over de sidste 5 år, og derudover kommer rejserne. Fra 2010 og frem til nu har bestyrelsen i Vejle Havn været på seks bestyrelsesrejser til en værdi af tæt på en million kroner, 958.000 kroner.

Den seneste af rejserne gik til Florida i marts måned i år. Torkild Christensen, Peder Hummelmose, Arne Sigtenbjerggaard, Christa Laursen, Per Olesen, Leif Skov, Niels Ågesen, Carsten Schmidt, Per Kristiansen, Flemming Jørgensen og Kaj Bloch Jensen, i alt 11 personer, var med på rejsen til 290.000 kroner.

Formålet med rejsen fra den 01.03.15 til 07.03.15 var at ”samle inspiration til bestyrelsens strategiarbejde, som blev indledt i januar 2015”, står der i revisionsrapporten. I rapporten fra Pwc står der videre:

- På rejse til Florida i USA udgør det faglige indhold et fem timers besøg (inkl. frokost) på Tampa Havn samt et bestyrelsesmøde. Ifølge turens program omfatter besøget på Tampa havn et møde med Tampa Port Authority Office og en sejltur med havnens turistbåd. Rejsens øvrige indhold består blandt andet af udflugt til Kennedy Space Center og Everglades Naturpark, ekskursion i Miami samt frokoster.

En af deltagerne på turen i marts, Christa Laursen, indrømmer nu også, at programmet har været ”tyndt”. Hun mener dog, at hun har fået meget ud af programmet.

- Jeg synes, jeg har fået noget ud af det. Når man er på sådan nogle ture, så er det jo ikke kun det, du hører, og det du ser. Det er også de tanker, der planter sig inde i hovedet, hvor man så diskuterer videre bagefter, siger Christa Laursen.

Også Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard, erkender i dag over for TV SYD, at det faglige indhold ikke var godt nok på turen til Florida.  

Arne Sigtenbjerggaard om bestyrelsesrejser med Vejle Havn