Betaler selv for at træne i Spanien

Økonomiske problemer overalt i fodboldens verden og den danske isvinter er hovedårsagerne til, at Sønderjyskes spillere selv betaler en del af prisen for at træne i La Manga i Spanien.

Det fortæller Sønderjyskes midtbanespiller Johnny Thomsen om træningslejren. I første omgang var turen helt droppet, fordi klubben skal spare mellem 8 og 10 millioner kroner.

Langvarig krise

Turen kom igen på tale, da klubben pludselig fik et tilbud om at deltage i en trænings-turnering i det sydspanske. Men det krævede altså, at spillerne selv betalte en del af regningen.

- Selvfølgelig er det lidt af en falliterklæring, at vi skal betale for det, men vi synes, klubben står i en ekstraordinær situation med en krise, som har varet lang tid nu, siger Johnny Thomsen.

Træning aflyst

Til gengæld så spillerne ingen andre muligheder for at forberede sig ordentligt, før holdet til marts møder Brøndby på udebane i forårets første SAS Liga-kamp, forklarer Johnny Thomsen. Han har allerede været vidne til, at klubben har aflyst flere træninger på grund af vejret.

- Hvis der ikke havde ligget al den sne, kan det da godt være, at vi var blevet hjemme for at træne på kunstgræsbanen. Men der er stadig perioder, hvor vi slet ikke kan træne på den, hvis der er for meget frost. Så vi blev enige med os selv om, at det nok var det bedste at gøre, siger Johnny Thomsen.

Ud over spillerne hjælper en række sponsorer til med at betale for træningsturen.