Betydningsfuld mindeplade i bronze forsvundet

Vitus Berings mindeplade i Horsens er forsvundet søndag. Det ærgrer borgmesteren, der håber, at øjenvidner kan hjælpe med at lede politiet på rette spor.

Søndag forsvandt en stor mindeplade for opdageren Vitus Bering, der er født i Horsens. En borger opdagede, at den var væk fra sin plads i Vitus Bering Parken i Horsens og kontaktede derfor kommunen. 

- Kommunaldirektøren undersøgte, om den var taget ned for at blive renoveret, men da det ikke var tilfældet, blev det anmeldt som tyveri, siger borgmester Peter Sørensen (S) til TV SYD.

...

OPDATERING

Efter lidt nærmere research er pladen nu dukket op igen. Det viser sig, at mindepladen alligevel var fjernet for at blive restaureret. Vedkommende, der havde fjernet pladen, havde bare glemt at fortælle det videre, oplyser borgmester Peter Sørensen. 

...

Pladen er cirka en meter gange en meter og lavet af bronze. Og det er ikke første gang, der bliver stjålet metal i byen. 19. juni gik det ud over Sønderbro Kirke, hvor der blev stjålet diverse kobber- og messinggenstande. 

- Det er brandærgerligt, at vi ikke kan have vores ting i fred, siger borgmesteren.

Mindepladen har hængt på sin plads i 60 år, og borgmesteren forklarer, at den har en stor betydning for mange mennesker i byen.

- Vi håber, at der er nogen, der har set noget, så vi kan få guidet politiet på sporet af pladen, siger han. 

Lige nu krydser Peter Sørensen fingre for, at pladen dukker op igen.

- Men ellers kan det da godt være, at vi skal overveje, at en evt. ny plade skal laves i et mindre værdifuldt metal.