Biblioteket gør det lettere at læse

Kolding Bibliotek åbner om 14 dage et nyt område med inspiration for voksne, der har brug for at træne læsning, for eksempel ordblinde eller borgere, der har dansk som andetsprog.

- Biblioteket har jo rigtig mange bøger. Så mange, at det kan virke uoverskueligt og uvedkommende, hvis man har svært ved at læse, siger Inger Poulsen, Kolding bibliotek.
Hun står i spidsen for arbejdet med det nye område. Det bliver indrettet med bøger, som er specielt valgt ud, så de er nemme at gå til.
- Vi har allerede en del romaner, krimier og anden fiktion, fortæller Inger Poulsen. Nu udvider vi udvalget og får også fakta-bøger.
Samtidig bliver bøgerne stillet op i emner og med forsiderne frem, så man kan bladre i dem og nemmere finde dem, man er interesseret i.

Det er Troels Vogt glad for. Han er ordblind og kursist på VUC og ser især frem til, at der kommer fakta-bøger.
- Det vil  helt sikkert gøre udvalget mere interessant for mig og for mange andre mænd. Og det bliver meget mere overskueligt at finde noget, man gerne vil læse, når bøgerne står efter emner, siger han.

Det nye område er døbt ?letbib?. Alle er velkomne til åbningen den 14. marts kl. 16.00. Letbib er støttet økonomisk af Jens Holms Biblioteksfond.