TV der bevæger dig

Billigere boliger i Vejle

Det er blevet billigere at købe hus i Vejle Kommune, og antallet af hushandler er fordoblet. Men prisen kommer helt an på, hvor i kommunen du vil købe, siger en lokal ejendomsmægler, oplyser P4 Trekanten.

Priserne falder og falder

- Det er jo sådan, at priserne løbende har været faldende her de sidste fire kvartaler i Vejle området, siger Johannes Luxbo Andersen fra EDC i Vejle.

Vejle nu under Fredericia og Kolding

Og det gælder for alle postnumre i kommunen. Bare inden for det sidste halvår af 2009 er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et parcel- eller rækkehus i Vejle kommune faldet fra at være den højeste i Trekantområdet til at være lavere end i både Fredericia og Kolding Kommune.

Billigere i oplandet

- Vejle er jo blevet en storkommune og det betyder, at der er et stort opland til Vejle by. Og per tradition har det jo altid været sådan, at jo længere væk du kommer fra de større byer, desto billigere bliver husene. og det er klart at en storkommune med et stort opland til, den vil jo trække ned på den gennemsnitlige kvadratmeterpris, når du tager og lægger alle områderne sammen, siger Johannes Luxbo Andersen.

Hussalget stiger

Mens prisen falder, stiger hussalget. Et lavt renteniveau betyder, at der blev solgt dobbelt så mange huse i Vejle Kommune i andet halvår af 2009 i forhold til første halvår.

Billigere i hus end i lejlighed

- Med det her lave renteniveau, der kan man faktisk bo billigere i en villa, end man kan bo i en lejelejlighed inde i Vejle, og det er der mange købere, der ligesom i øjeblikket har fået øjnene op for, siger Johannes Luxbo Andersen.

Egtved billigst

De billigste huse i Vejle Kommune finder man i Egtved, mens 7120 Bredballe stadig huser de dyreste kvadratmeterpriser i Vejle.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden