Billund Builds Energy - moderne emneuge for 3.000 børn

Billund Builds Energy aktiverer omkring 3.000 børn spredt ud over skoler og dagtilbud. På Sdr. Omme Skole byggede de blandt andet vandmøller i Lego

I denne uge er der masser af energi i og omkring Billund Kommunes børn i læringsprojektet Billund Builds Energy, som er et samarbejde med Lego og Billund Kommune.

Knapt 3.000 børn fra 0-16 år og 300 voksne har i denne uge kastet sig ud i et fælles projekt, hvor målet er at både børn og voksne skal blive bedre til at bruge kreativitet som løftestang for læring.

På Sdr. Omme Skole arbejdede de mandag blandt andet med vandenergi. Her havde vennerne fra 7. a Tobias Jakobsgaard og Louise Nielsen kastet sig ud i at bygge et vandtårn.

quote

Det er svært, og man skal finde ud af tingene, og hvordan de hænger sammen, men det er sjovt.

Tobias Jakobsgaard, 7.a, Sdr. Omme Skole

- Det er svært, og man skal finde ud af tingene, og hvordan de hænger sammen, men det er sjovt, fortæller Tobias Jakobsgaard.

Louise Nielsen synes, det er langt sjovere at arbejde med faget, når de selv skal lave noget med hænderne end bare at læse i en bog.

- Det er rigtigt nok, at man husker det bedre sådan her, siger hun.

Børnenes Hovedstad er et samarbejde mellem Billund Kommune og Lego Fonden, som kombinerer et lokalt fokus på børn med globale samarbejder om at udvikle børns leg, læring og kreativitet.

Se et klip fra dagens arbejde her: