Billund er dansk mester i erhvervsvenlighed

Dansk Byggeri udpeger Billund som danmarksmester i erhvervsvenlighed i organisationens årlige analyse af kommunernes erhvervsklima. Vejen følger lige efter Billund på 2.-pladsen i analysen.

Analysen fra Dansk Byggeri vurderer kommunerne ud fra 30 forskellige indikatorer om alt fra jobcentrenes indsats til byggesagsbehandlingstid og åbningstider på genbrugspladserne.

- En kommune som Billund har eksempelvis droppet dækningsafgiften, de har et effektivt jobcenter, der hjælper virksomhederne med at rekruttere medarbejdere, og de har en lav indkomstskat. Det er eksempler på erhvervsvenlige tiltag, der gør en forskel for både medarbejdere og virksomheder, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius og fortsætter:

- Se hele analysen fra Dansk Byggeri her

Dansk Byggeri glæder sig over , at kommunerne generelt er blevet mere erhvervsvenlige og har forbedret sig på 14 indikatorer som for eksempel dækningsafgift og åbningstiderne på genbrugspladsen. Tidligere var det typisk de jyske kommuner, der lå i toppen, men i år er flere sjællandske kommuner blevet mere erhvervsvenlige.

Fire sydjyske kommuner er dog på top 10. Ud over Billund og Vejen på de to første pladser er Varde nr. 8 og Aabenraa nr. 10.

- Se ranglisten fordelt på regioner her