Billund tjener mest på selskabsskat

Billund kommune tjener suverænt mest i selskabsskat per indbygger i vores område. På landsplan ligger de nummer to. Det viser en opgørelse, som DR Nyheders databaseredaktion har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

4.834 kroner per indbygger. Så meget tjener Billund Kommune i selskabsskat. Landsgennemsnittet er på 768 kroner. Det er især en virksomhed, der trækker Billund Kommune op i landets top tre. Bag investeringsselskabet KIRKBI A/S gemmer der sig nemlig det noget mere kendte LEGO. KIRKBI A/S betalte lidt over to milliarder kroner i selskabsskat i 2012.

LÆS ARTIKLERNE PÅ DR.DK

Billund Kommune får dog langtfra lov til at beholde de to milliarder selv. Staten skal have 86,6 procent, og de andre kommuner skal have halvdelen af det beløb, som Billund Kommune ligger over gennemsnittet med. Det svarer til, at hver indbygger i Billund Kommune giver 2.031 kroner til borgere i kommuner, der tjener under landsgennemsnittet i selskabsskat.

En af de kommuner, der får penge fra Billund Kommune er Fanø Kommune. På Fanø er gennemsnittet 195 kroner per indbygger i selskabsskat. Det er det laveste i vores område.