Biluheld - med vilje

12 firmabiler støder - helt bogstaveligt - sammen i dag fredag i en voldsom dyst kaldet bilboksning. Det sker i Toftlund.

Nej, det er ikke just de mest hensynsfulde bilister, man kan møde til Toftlund byfest. Tværtimod kører de med vilje ind i hinanden for at sætte en stopper for modparten. De kæmper - kofanger mod kofanger - om at bliver årets "bilbokser".

Folk elsker bilboksning

Op til 2000 tilskuere forventes af følge slagets - og bulernes - gang, der udkæmpes i en helt ny arena, der bygges op med 625 paller.
Carboxing har været på programmet under byfesten i Toftlund siden 1997, og det er suverænt det arrangement, der tiltrækker sig størst opmærksomhed.

Reglerne:

To kørere ?bokser? mod hinanden på en lukket bane på ca. 20 X 30 meter. Taberen af heatet er den bil, der ikke kan køre længere og vinderen går videre til næste runde.
Det hele ender med en finale hvor de sidste hestekræfter sættes ind for at smadre modstanderens bil og derved blive årets carboxer 2012.

Man må ikke påkøre døren i førersiden, og man må ikke køre ind i en bil, der holder stille. Overholder man ikke dette, bliver man dømt som taber af heatet. Der er to dommere på banen der sørger for reglerne bliver overholdt.

Ikke én personskade

Der har været "bilboksning" på byfestprogrammet siden 1997, så det er altså 16. gang der køres. Der har endnu aldrig har været en personskade på trods af, at man efterhånden har smadret ca. 200 biler i dysterne.