Bingokrig brudt ud i Vojens

Der er udbrudt Bingo-krig i Vojens. Flere uger med stridigheder i byens bingo-kredse kulminerede i dag, da en ny forening fik nøgler til deres bingo-lokaler i Østergade.

I Vojens er der udbrudt noget så usædvanligt som en BINGO-krig. Medlemmerne i byens bingoforening er blevet så sure på hinanden, at de nu er splittet op i TO foreninger.

Samtidig - i Vestergade - begyndte den konkurrerende forening sine spil igen efter en månedlang pause.

Dubberne hedder den nye banko-forening - efter de særlige sprittuscher, som spiller markerer de numre, der er trukket ud.

Den anden forening, som er opstået på resterne af Vojens Bingo Center, hedder E3½, og den begyndte i dag at spille igen efter en månedlang pause.

Skiftede låse ud

Vojens Bingo Center er altså delt i to nye klubber, som skal konkurrere om de samme spillere. Tidligere gik overskuddet til Børn i Vojens, men nu tilfalder spillernes penge både børn og ældre.

I januar kulminerede stridighederne i Vojens. En gruppe frivillige hjælpere fik en låsesmed til at skifte alle låse i bingocentret. Det blev gjort på den tidligere kasserers vegne. Hun fratrådte før jul - og de tidligere medlemmer føler, at hun blev beklikket med en politianmeldelse.

Politiet gør ikke mere

Den anden del af bestyrelsen mener, at der mangler sider i bingocentrets kassebog - og kasser er tom. Politiet har modtaget anmeldelsen, men gør ikke mere ved sagen.

Nu er der så sstiftet en anden bingoforening i Vojens - og den åbner om fire dage i nye lokaler. I dag fik Dubbernes bestyrelse nøgler til de nye lokaler.

- Vi føler os kørt ud på et sidespor, siger Anton Kudsk fra E3½. Og det vil vi ikke.

Begge klubber er klar over, at striden risikerer at dele byen i to dele. Flere af de spillere, som TV SYD talte med i dag, vil kun komme i én af klubberne.