Biolog: Hjorteangreb kan sagtens ske igen

En brunstig hjort angreb en to-årig dreng, da han sammen med sine forældre besøgte Esbjerg Dyrehave. En ekspert fortæller, hjortens adfærd er naturlig.

- For os der arbejder med dyr hele tiden, er der slet ikke noget mærkeligt i at se en situation som den her.

Sådan lyder det fra biolog og direktør i Givskud Zoo, Richard Østerballe, efter at en af hjortene i Dyrehaven i Esbjerg stangede en to-årig dreng. 

- Det er en hjort i brunstperioden, og det er en hjort, der er meget vant til at komme tæt på mennesker, fordi den er vant til at blive fodret, siger Richard Østerballe til TV SYD.

Richard Østerballe fortæller, at fodringen er en fantastisk mulighed for mennesker for at komme tæt på dyr, men fodringen er netop også en af grundene til, at en situation som den her kan opstå. 

- Hjortene mister fuldstændig respekten for os mennesker, når de bliver fodret, og i den her situation kan hjorten se, det er et lillebitte væsen, den nemt kan dominere, så den vil gerne sætte drengen på plads, og det er jo ikke så godt, siger han.

Biolog: Hjorten er ikke et klappedyr 

Esbjerg Kommune anbefaler, at man smider eventuelle godbidder til dyrene på jorden i stedet for at håndfodre dem. Kommunen anbefaler også, at man holder sig cirka tre meter væk fra hjortene i dyrehaven.

quote

Man kan ikke sikre, at det ikke vil ske igen med en dyreart af den her type. 

Richard Østerballe, biolog og direktør, Givskud Zoo. 

Richard Østerballe understreger, at episoden godt kan ske igen, hvis man kommer for tæt på hjortene.

- Man kan ikke sikre, at det ikke vil ske igen med en dyreart af den her type. Man skal vælge sine klappedyr med omhu. Jeg tænker, at stort set hele familien af hjorte ikke er velegnet til det, fordi de har den her periode hvert år, hvor hannerne kommer i brunst, og hannerne skal markere deres territorium.