Bios-direktør: Har brug for tilkaldevagter hver dag

Bios-direktør Morten Hansen afviser overfor TV SYD, at SMS’er, som trygler om hjælp til at dække vagter, skal gøres mere dramatiske end de er.

I januar har Bios sendt over en snes SMS’er ud til reddere i hele Syd- og Sønderjylland plus Fyn, hvor de beder om hjælp til helt – eller delvist – at tage nogle vagter, som der ikke var mandskab til at dække.

- Vi er nødt til at bruge tilkaldevagter hver dag. Sms'erne er skrevet med et glimt i øjet og skal ikke gøres mere dramatiske, end de er, siger Morten Hansen til TV SYD. Hovedsagen er, at almindelige borgere kan føle sig sikre på, at der kommer en ambulance, når de ringer. Og det gør der.

- Vi mangler helt klart stadig reddere, tilføjer han. Vi har ikke formået at tiltrække reddere nok. Vi er udfordrede i hverdagen med at få det til at hænge sammen, fordi vi især mangler reddere i Sydvestjylland og Sønderjylland. Det betyder, at nogle af vores reddere fra Fyn skal køre langt for at dække vagter ind.

- Det helt store problem er, at der ikke er blevet uddannet reddere nok de seneste år, og det er en udfordring, vi nu kæmper med at løse, slutter Morten Hansen.