Bios har næsten nået idealbemandingen

Bios mangler omkring 50 reddere for at nå idealbemandingen.

Så har Bios næsten fundet alle de reddere, der skal bære bårer og sidde bag rattet, når de gule ambulancer sætter blå blink på.

Bios har pt. 493 reddere ansat, og da det tidligere har været meldt ud, at ambulanceselskabets idealbemanding er på 550 reddere, så mangler Bios altså omkring 50 reddere for at være fuldt bemandet.

Det betyder dog ikke, at regionsrådsformand Stephanie Lose (V) er helt tilfreds, da Responce og Bios pr. 1. januar gik over til ordinær drift og dermed skal leve op til kontrakten med Region Syddanmark.

- Jeg tror ikke, det er nogen hemmelighed, at Bios stadig har en række udfordringer, da de mangler i omegnen af 50 reddere for at være oppe i fuld bemanding. Og det vil også sige, at det er en udfordring for dem at levere væsentligt mere end i indkørselsperioden, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

Regionsrådsformanden hæfter sig dog ved responstiderne.

- Jeg er rigtig glad for at se, at responstiderne er stabile, og det er jo egentlig det, der er det afgørende for os. Så havde jeg gerne set, at de havde været i mål med bemandingen, men de kan jo ikke trylle medarbejdere op af jorden, siger Stephanie Lose.

Stephanie Lose håber på, at Bios i løbet af februar måned kan levere, hvad de skal ifølge kontrakten.

Du kan her se, hvad Stephanie Lose (V) siger om ambulancedriften lige nu:

Lose forventer ambulancestabilitet i løbet af februar.