Bios manglede seks ambulancer 1. oktober

Seks ambulancer og tre akutbiler, svarende til næsten 1/10 af kapaciteten, manglede Bios 1. oktober. Ikke tilfredsstillende, mener Stephanie Lose.

Region Syddanmark siger, at der i snit har manglet én ambulance om dagen. 1. oktober var det dog en del flere ambulancer, som Bios ikke kunne stille med. Seks ambulancer og tre akutbiler manglede der den første dag i oktober, bekræfter Region Syddanmark i dag over for TV SYD. Regionsrådsformand Stephanie Lose mener, at det ikke er tilfredsstillende.

- Det er ikke acceptabelt, men jeg vil gerne understrege, at det ikke påvirkede responstiden. Man kan godt dække regionen med færre ambulancer, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) til TV SYD.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V)
Regionsrådsformand Stephanie Lose (V)

På baggrund af manglen på ambulancer har Region Syddanmark derfor indskærpet over for Bios, at man ikke accepterer en så stor mangel på ambulancer.

- Vi har haft en samtale med dem og indskærpet, at den slags udfald ikke må finde sted. På trods af manglen på reddere, så skal de sikre, at ambulancedækningen er stabil. Det der skete 1. oktober, det skal ikke gentage sig, siger Stephanie Lose.

Hun understreger samtidig, at der ikke er noget nemt alternativ.

- Jeg vil gerne advare mod at tro, at man kan løse det her med et snuptag. Vi følger sagen tæt, og vi opererer med den bedste løsning. Der har endnu ikke været et flertal i regionsrådet for at finde et andet alternativ, udtaler Stephanie Lose til TV SYD.