Bios: Million-bod er alt for meget

Ambulanceselskabet Bios skal betale 4,5 millioner kroner om måneden i bod, fordi de ikke kan overholde kontrakten med Region Syddanmark.

Den bod, som Bios bliver pålagt at betale for ikke at kunne stille med alle de ambulanceberedskaber, som de kontraktligt er forpligtet til, er for streng. Det mener direktør i Bios, Morten Hansen, der håber, at regionen vil lempe kravene.

Siden Bios overtog driften af ambulancekørsel i Region Syddanmark, har det knebet med at leve op til kontrakten. Selskabet har endnu ikke kunnet skaffe reddere nok, og som konsekvens deraf kan Bios ikke altid levere alle de ambulanceberedskaber, de har forpligtet sig til.

Derfor skal Bios betale en såkaldt bod på 15 procent af kontraktsummen, svarende til cirka 4,5 mio. kr. om måneden.

- Det er et ekstraordinært strengt bodssystem, som er meget hårdere end i de andre danske regioner. Derudover mener vi heller ikke, at bodssystemet matcher omstændighederne for vores opstartsperiode og tager højde for den generelle reddermangel, der er i Danmark. Dermed bliver bodssystemet ekstra hårdt. Så jeg glæder mig til fortsat dialog med Region Syddanmark om bodsystemet, siger Morten Hansen til TV 2 FYN.