Bios' Morten Hansen: Vi gør, hvad vi kan

Bios-direktør Morten Hansen forklarer Bios fortsatte mangel af reddere med den generelle reddermangel i Danmark.

Bios’ prøveperiode er færdig pr. 1. januar, og Bios mangler fortsat omkring 50 reddere. Bios-direktør Morten Hansen var derfor med i TV SYDs 19.30-udsendelse lørdag, og her forklarede han, at Bios fortsatte mangel på reddere skyldes den generelle reddermangel.

- Jeg ville gerne have været helt i mål i forhold til vores idealbemanding, men vilkårene er nu engang ikke til det endnu. Der er reddermangel landsdækkende og i særdeleshed i Region Syddanmark, sagde Morten Hansen til TV SYD.

Region Syddanmark er gået til Kammeradvokaten i anledning af, at Bios altså fortsat mangler reddere, nu hvor de er gået over til ordinær drift. Og det kan resultere i, at Bios skal betale bod.

- Bodssystemet er et vilkår i kontrakten. Det er vi opmærksomme på. Vi mener også, det er et hårdt vilkår. I særdeleshed fordi reddersituationen er, som den er. Vi ved det er et vilkår, og det tager vi selvfølgelig alvorligt, mente Morten Hansen.

Og Morten Hansen mente, at Bios gør, hvad de kan.

- Vi har rekrutteret 100 fra Tyskland. Vi har i hvert fald dobbelt så mange reddere under uddannelse i forhold til det, der er kontraktligt forpligtet, og så uddanner vi behandlere og paramedicinere. Vi gør alt, hvad vi kan for at afhjælpe reddermanglen i Danmark, sagde Morten Hansen.