BIOS-sagen: Vi arbejder ikke med nødplaner

Det hollandske ambulance-selskab BIOS har overbevist om, at de får de nødvendige reddere inden 1. september. Og selskabet modtager tirsdag de første af deres ambulancer, ligesom der skulle være klarhed over alle 36 ambulance-stationer i regionen.

- Vi arbejder ikke med nødplaner, siger direktør Morten Hansen, BIOS, Odense, til TV SYD i dag. Vi følger de implementeringsplaner, som vi har fået godkendt fire gange.

Han ønsker ikke at kommentere, at regionsrådet i Vejle mandag eftermiddag skal drøfte, om der er brug for en nødplan, hvis BIOS ikke kan løfte opgaven med at køre ambulancer i det meste af Region Syddanmark.

- Vi har fået 436 ansøgninger. Og vi har sendt kontrakter ud til 300. Af dem har vi fået 133 retur, siger Morten Hansen til TV SYD.

- vi har også skruet tempoet lidt i vejret- også på opfordring fra redderne og fra regionen., tilføjer han.

BIOS satser på at have ca. 500 reddere klar 1. september.

- Det er en robust bemanding, der vil gøre det muligt at uddannelse, kursusafvikling og så videre.

BIOS modtager tirsdag de første ambulancer. De skal indrettes på et værksted på Sjælland med moderne udstyr.

Også ved punktet ambulance-stationer kan BIOS ifølge Morten Hansen sætte et flueben.

BIOS har været nødt til at købe nye ambulancer og indrette nye ambulance-garager, fordi Falck ikke har ønsket at medvirke til en såkaldt virksomheds-overdragelse. Modsat Trekantområdet, hvor Falck har købt firmaet Responce, som har vundet udbuddet i Trekant-området.

Interview med BIOS-direktør Morten Hansen (Var.: 1.36)