TV der bevæger dig

Bios skal tilbagebetale 31 millioner til region

Koncerndirektør Rikke Vestergaard (indsat) vil undersøge BIOS' fakturaer.

På et møde i dag har ambulanceselskabet accepteret, at de skal betale 31 mio. kr. til Region Syddanmark. Ved en fejl udbetalte regionen for en måned ekstra.

Rod i fakturaer skabte forvirring, så regionen kom til at udbetale en ekstra måneds betaling for januar. Det var forskellige fortolkninger af kontrakten med Bios – og en fejl i Region Syddanmark  håndtering af regningerne.

- Det er simpelthen ikke godt nok, at der er sket sådan en fejl, og at den ikke er blevet opdaget før nu, siger den nyligt tiltrådte koncerndirektør, Rikke Vestergaard i en pressemeddelelse. Vi vil nu gennemgå hele forløbet og sikre os, at det ikke kan ske igen.

 Bios’ sjusk med fakturaerne er ingen undskyldning for, at vi ikke fanger den slags tidligere.

Rikke Vestergaard, koncerndirektør, Region Syddanmark

- Bios’ sjusk med fakturaerne er ingen undskyldning for, at vi ikke fanger den slags tidligere i forløbet, tilføjer hun.

Bios mener, at de har krav på en måneds forudbetaling og betaling for 30 dage ekstra.

Bios er indstillet på at tilbagebetale beløbet, men Bios  har på grund af en presset økonomi bedt om tid til at vurdere, hvor meget virksomheden kan betale her og nu, og hvordan den øvrige tilbagebetaling kan foregå.

Forretningsudvalget i Region Syddanmark og regionsrådet skal tage stilling til tilbagebetalingsforslaget i august.

Næstformand: De skal bare betale

Bios har anerkendt, at de har fået for mange penge.

- De skal bare betale tilbage, siger regionsrådets næstformand, Poul Erik Svendsen, til vore kolleger på TV2/FYN. Så hurtigt som muligt.

Sagen er gravet frem af pressen.

- Det er rigtigt, der er to forhold i det her, siger næstformanden. Dels er der forholdet til BIOS, hvor vi skal have nogle penge tilbage, og dels at vi skal vurdere os selv: Hvordan kan vi komme til at udbetale pengene for meget og hvordan kan det lade sig gøre, at vi ikke opdager det?

 

Rod i fakturaer skabte forvirring

Den ekstra udbetaling af pengene er sket som led i afregningen for ambulanceberedskaberne i november og december 2015.
Forløbet er som følger…:
Bios fremsender en faktura for november, som Region Syddanmark ifølge kontrakten betaler forud 2. november 2015.
Bios fremsender endnu en faktura for november for et beløb, som Region Syddanmark betaler 1. december. (Denne faktura burde have været angivet som afregning for december.)
Bios fremsender igen en faktura, men denne gang for december, som Region Syddanmark betaler 17. december. (Det er således denne betaling, der ikke skulle have været gennemført.)
Det er således tilsyneladende fejl i Bios’ fakturabeskrivelser, og den efterfølgende manglende kontrol fra Region Syddanmarks side, der er skyld i den ekstra forudbetaling.
 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden