TV der bevæger dig

Bjarne og Kurt ejer tophold

02:27

Bjarne Pedersen og Kurt Skov ejere af Team Esbjerg

1 af 2

Team Esbjergs sportslige succes kommer på baggrund af fire års økonomisk genopbygning af to af Esbjergs rigmænd.

02:07 Luk video

Esbjerg håndboldhold Team Esbjerg står i finalen. I dag lørdag kan holdet blive Danmarksmester for første gang i klubbens historie.

Det sker hvis holdet på hjemmebane vinder over modstanderne FC Midtjylland. Første finalekamp endte med et snævert 22-23 nederlag til Team Esbjerg.

De to klubejere, Bjarne Pedersen og Kurt Skov, er allerede stolte over, at klubben er kommet så langt.

-Jeg tror holdet hjemtager guldet, men hvis det ikke sker, så vil vi ærgre os i fem minutter og så glæde os over sølvmedaljerne, siger Bjarne Pedersen til TV SYD.

Succes'en så eller ud til at være meget langt væk for fire år siden. Sportsligt var Team Esbjerg et såkaldt "elevatorhold" . Organisatorisk røg ejerne, Bjarne Pedersen og stifteren af Det faglige Hus, Johnny Nim i totterne på hinanden og økonomisk manglede der to millioner kroner.

Esbjergs borgmester Johnny Søtrup trak i nødbremsen og indkaldte til et krisemøde. Her trådte Bjarne Pedersen og Kurt Skov til og fik på en måned indsamlet de manglende penge, styr på det organisatoriske ved at overtage klubben sammen fordelt 50/50. Det gav ro i klubben og penge til at købe dygtige spillere uden at få røde tal på bundlinien.

Bjarne Pedersen er direktør i Pedersen Group A/S, der blandt meget står bag den omfangsrige udbygning af Esbjergs område mod nord, og Kurt Skov, stifteren af Blue Water Shipping, der i dag er et internationalt arbejdende firma, kan måske lørdag aften ved 21.15-tiden sætte en guldkrone på endnu et værk.

-Hvis vi vinder, går vi agurk. Så skal vi ud og vælte byen, griner Kurt Skov.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden