TV der bevæger dig

Bjerre vil have gæster i fængselsceller

Den gamle arrest i Bjerre, der lukkede tilbage i 1950'erne, skal nu laves om til vandrehjem. Foto: Thomas Lee Christensen, TV SYD

Den gamle arrest i Bjerre, der lukkede tilbage i 1950'erne, skal laves om til vandrehjem.

Har du altid drømt om at overnatte i en gammel fængselscelle? Den mulighed drømmer indbyggerne i Bjerre i hvert fald om at tilbyde byens gæster.
Byens gamle arrest, der ikke har været brugt til andet end lager siden 1950'erne, har de sidste 20 år stået og forfaldet. Men nu skal det være slut.
I dag begynder det arbejde, der på sigt skal munde ud i en flot restaureret arrest, der kommer til at fungere som vandrehjem.

- For byen og foreningen bag projektet er det en stor drøm, der går i opfyldelse, siger formanden for Foreningen til Bevarelse af Bjerre Arrest, Poul Erik Honore, til TV SYD.

Bygningen er fredet, og første del af arbejdet går derfor på, at rive nogle lagerbygninger ned, der ikke hører til den oprindelige arrest. Pengene kommer fra RealDania, Hedensted Kommune og borgere i byen.
Håbet er, at Arresten står klar til at modtage gæster fra 2018.

Naboer besøger i dag Bjerre og den gamle arrest. Her kan du blive klogere på arrestens historie og møde den talende papegøje, der bor på den anden side af vejen. Se med på TV SYD+ klokken 15:00, 19:55 og 22:40.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden