Blans bliver bacon-hovedstad

Blans udbygger nu sin position som Danmarks baconhovedstad. Danish Crown har nemlig besluttet at udvide slagteriet i byen med en ny afdeling, der gør det muligt både at salte og røge den bacon, der eksporteres til det engelske marked

Hidtil har det kun været muligt at salte baconen på slagteriet. 

- Bacon er et strategisk udviklingsområde for os, og procesmæssigt giver det mest mening, hvis vi i fremtiden både røger og salter i Blans, hvor råvarerne er i forvejen. Det er en specialproduktion med relativt store sæsonudsving, så det har været afgørende, at vi har kapaciteten til at følge med efterspørgslen, siger Søren F. Eriksen, adm. direktør i Danish Crown Pork B2B i en pressemeddelelse fra Danish Crown om udvidelsen.

Han forklarer, at den nye afdeling forhåbentligt kommer til at betyde en lille forøgelse af produktionen af bacon.
Danish Crown i Blans sender på nuværende tidspunkt ca. 700 tons bacon om ugen til England.

Danish Crown investerer i omegnen af 70 millioner kroner i den nye afdeling, der ventes at skabe 8-10 nye arbejdspladser i Blans. Det er Danish Crowns største investering i et svineslagteri i ni år.

Lige nu arbejdes der på at få en miljøgodkendelse og byggetilladelse til den nye afdeling, som forventes at stå færdig i slutningen af 2017.