Hidtil har det kun været muligt at salte baconen på slagteriet.
- Bacon er et strategisk udviklingsområde for os, og procesmæssigt giver det mest mening, hvis vi i fremtiden både røger og salter i Blans, hvor råvarerne er i forvejen. Det er en specialproduktion med relativt store sæsonudsving, så det har været afgørende, at vi har kapaciteten til at følge med efterspørgslen, siger Søren F. Eriksen, adm. direktør i Danish Crown Pork B2B i en pressemeddelelse fra Danish Crown om udvidelsen.
Han forklarer, at den nye afdeling forhåbentligt kommer til at betyde en lille forøgelse af produktionen af bacon.
Danish Crown i Blans sender på nuværende tidspunkt ca. 700 tons bacon om ugen til England.
Danish Crown investerer i omegnen af 70 millioner kroner i den nye afdeling, der ventes at skabe 8-10 nye arbejdspladser i Blans. Det er Danish Crowns største investering i et svineslagteri i ni år.
Lige nu arbejdes der på at få en miljøgodkendelse og byggetilladelse til den nye afdeling, som forventes at stå færdig i slutningen af 2017.