Blans-borgere vil redde byens købmand

En tragisk ulykke har lukket købmanden i Blans. Nu vil byens borgere lave en ny - første skridt er et borgermøde i morgen aften.

Købmanden i Blans har i over to måneder været lukket, da butikkens ejer er indlagt på sygehuset efter en alvorlig ulykke. Nu vil en gruppe borgere i landsbyen redde byens eneste købmand.

quote

Der er ikke noget, der får lov at lukke her i byen - i hvert fald ikke uden kamp.

Mads Petersen, initiativgruppen, Blans

- Der er ikke noget, der får lov at lukke her i byen - i hvert fald ikke uden kamp. Så på baggrund af de triste omstædigheder med vores købmand er vi en gruppe, der ønsker at prøve at bevare købmanden, siger Mads Petersen fra initiativgruppen bag genoprettelsen af købmanden. 

Initiativgruppen inviterer derfor til borgermøde i morgen kl. 19 på Blans Børneunivers, hvor byens skole, SFO og børnehave holder til. Også Dagrofa, der ejer kæden Let-Køb, som købmanden var en del af, vil deltage på mødet. Her vil de og initiativgruppen præsentere planerne for den nye købmand. 

Den nye købmand skal være en andelskøbmand. På borgermødet håber gruppen derfor at få tilsagn om at kunne sælge andelsbeviser til en værdi af 500.000 kr. Beviserne vil koste 2.500 kr. stykket. Hvis det lykkes, kan arbejdet med en ny købmand sættes i værk. 

- Vi håber og tror på, at det kan lade sig gøre. Med 300 husstande i byen er det ikke helt umuligt, siger Mads Petersen fra initiativgruppen. 

Gruppen har talt med købmandens forældre omkring de fysiske rammer og situationen.