Blev forbrændt ved ulykke: Nu spiller Christian igen fodbold

For over et halvt år siden blev 10-årige Christian Dankert alvorligt forbrændt ved en ulykke i forbindelse med et skateboardshow på Sønderborg Havn. I dag har han det godt igen, selvom han har fået men for resten af livet.

Christian Dankert har fået synlige brandskader på store dele af kroppen, men efter hudtransplantationer og månedlange indlæggelser på Rigshospitalet er han igen tilbage i sin hverdag i Sønderborg.

Den 10-årige dreng var et af de fem børn, der blev voldsomt forbrændt ved ulykken, hvor der blev sprøjtet tændvædske på en brændende ring, som skatere skulle hoppe igennem. En såkaldt "ring of fire". 

 

I dag er Christian Dankert igen på fodboldbanen med vennerne, selvom han i starten var bange for at blive ramt på sine ar på kroppen. 

Skater hopper her igennem en ring ved skateboardshowet i Sønderborg.
Skater hopper her igennem en ring ved skateboardshowet i Sønderborg.

- De tog godt imod mig og var glade for, at jeg kom tilbage igen, siger Christian Dankert, til TV SYD.

Men Christian Dankert må dog vænne sig til, at han skal leve med følgerne af ulykken, der skete 20. maj.

Christian Dankert spiller i dag igen fodbold i Sønderborg.
Christian Dankert spiller i dag igen fodbold i Sønderborg.
Foto: Kristoffer H. Frederiksen, TV SYD.

- Når han vokser, kan det give problemer, for den hud han har nu, er fuldstændig ufleksibel, fortæller Christians mor, Ulla Dankert, til TV SYD.

Familien har valgt at være meget åbne overfor de konsekvenser, som ulykken har fået for Christian Dankert.  Det gælder også i omklædningsrummet til fodboldtræningen hvor kammeraterne gerne må se og spørge til arene på kroppen. 

Ansvaret i forbindelse med ulykken på Sønderborg Havn er endnu ikke placeret. Det skal Arbejdstilsynet vurdere, og først derefter kan familien komme videre med en eventuel erstatningssag.