Blikkenslageren Jørgen elsker at løfte jern

I denne weekend er der DM i bænkpres i Horsens.

BOOM! Adrenalinen pumper og fokus er på max, når den 44-årige blikkenslager Jørgen Rasmussen og de øvrige deltagere går ind til deres løft.

Lørdag og søndag er der DM i disciplinen bænkpres i Horsens Styrkeløft Klub. Jørgen Rasmussen er på hjemmebane og deltager i aldersgruppen 40-50 år.

- Det giver mig en glæde og bekræftelse af, at selvom kalenderen siger 44 år, så kan jeg stadig skubbe rundt på nogle kilo, siger Jørgen Rasmussen til TV SYD.

Jørgen deltog i turneringen lørdag. Her løftede han med succes 150 kg. i sit første forsøg og 155 kg. i forsøg nummer to ud af i alt tre. Umiddelbart ligner det sved, testosteron og ren muskelkraft. Men det er også teknik.

quote

Det giver mig en glæde og bekræftelse af, at selvom kalenderen siger 44 år, så kan jeg stadig skubbe rundt på nogle kilo.

Jørgen Rasmussen, bænkpresser, Horsens Styrkeløft Klub

- Det kan f.eks. være at man finder ud af, at hånden kan drejes en lille smule, så du nemmere kan få dine albuer ind under dig. På den måde kan du udnytte noget lidt bedre udstyr og løfte tungere vægte, forklarer Jørgen Rasmussen.

I tredje og sidste forsøg lykkedes det til gengæld ikke for Jørgen Rasmussen at løfte de 160 kg., der var sat på vægtstangen. Men det tog hjemmebanedeltageren med et smil.

- Jeg er blevet for slap – den var der ikke i dag. Men hvis der er noget der står i vejen ude i haven, så kan jeg flytte det. Er der en rod der skal trækkes op, så kan jeg tage fat i skidtet, slutter Jørgen Rasmussen.

Med 155 kilo blev Jørgen Rasmussen nummer to i sin klasse. DM i bænkpres fortsætter i dag søndag.