Blinde alarmer er til voldsom gene for brandmænd

De frivillige brandmænd i Ullerup er godt og grundigt trætte af Danish Crown i Blans. Slagteriets helt nye alarmeringsanlæg giver alt for mange blinde alarmer - helt op til tre gange samme nat

Tilbage i september 2009 fik Danish Crown i Blans ved Sønderborg et nyt alarmeringssystem.

Et alarmeringssystem, der er så følsomt, at der ikke skal de store påvirkninger til, for at det går i gang. Det er specielt følsomt over for fugt, når der gøres rent i det store slagteri.

Det skaber problemer for det frivllige brandværn i Ullerup.
Fra april til juni i år modtog værnet 41 alarmopkald fra Danish Crown.

De 40 af opkaldene var blinde alarmer, mens der i det ene tilfælde reelt var tale om brand.
Alarmopkaldene fra Danish Crown sig for 85 procent af alle opkald, som brandværnet modtager.

Trætte brandmænd

Det er de frivillige brandmænd ved at være godt trætte af. Hver gang de modtager et alarmopkald, skal de stille op med otte til 16 mand på stationen.  

Bo Bonde har været frivillig i Ullerup Brandværn i 20 år og kan godt mærke, det begynder at knibe med gejsten, hver gang et alarmopkald fra Danish Crown tikker ind:

- Når jeg får opkaldet siger jeg til min kone "jeg er hjemme om lidt igen" og så tænker jeg "jeg gider sgu ikke", men alligevel så tager jeg jo afsted.

Ingen løsning i vente

Indtil videre har man endnu ikke kunne finde en løsning på alarmproblemet.

Danish Crown mener ikke, at de kan gøre noget for at undgå for meget fugt under rengøring, på grund af den høje hygiejne, der skal være i forbindelse med behandling af fødevarer.

Det får konsekvenser

Med de mange blinde alarmopkald og den manglende udsigt til løsning på problemet, kan brandværnet allerede nu begynde at mærke konsekvenserne.

- Folk begynder at melde fra. De siger "vi kan jo ikke møde op hver eneste nat", for så kan de ikke passe deres arbejde til dagligt. Det hænger jo sammen med, at vi er frivillige og vi får ikke penge for det, siger kaptajn for Ullerup Frivillige Brandværn, Jørn Mathiesen