Blinde samler ind til flygtninge

Blindt ægtepar samler ind til flygtninge i Fredericia. Dansk Flygtningehjælp samler søndag ind til verdens flygtninge. Vi følger et blindt ægtepar rundt på dagens rute.

På bare tre timer kan danskerne give flygtninge i verdens brændpunkter en hjælpende hånd, når Dansk Flygtningehjælp søndag 13. november har sin årlige Landsindsamling. Der mangler stadig indsamlere i Sydjylland.

Du kan stadig nå at være med. Meld dig som indsamler for Dansk Flygtningehjælp søndag 13. november. Ring 33 73 51 11 eller gå ind på www.flygtning.dk

Der er 43 millioner flygtninge i verden, og omkring 90% af dem befinder sig i deres eget nærområde ? egne lande eller regioner. Dansk Flygtningehjælp arbejder i 33 lande i verdens mest krigshærgede og ustabile områder.

?Vi må hjælpe flygtninge dér, hvor de er. Det er grunden til, at Dansk Flygtningehjælp har så stor en international tilstedeværelse. Vi arbejder i områder præget af voldsom hungersnød og krig, og vi ved, at hver enkelt dansker kan gøre en konkret forskel,? siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm. ?Hver indsamler redder liv.?

Det tager cirka 3 timer at gå en indsamlingsrute., og i gennemsnit kommer der omkring 1000 kr. i indsamlingsbøssen. For de penge kan Dansk Flygtningehjælp udrette meget ? eksempelvis forsyne 500 flygtninge med rent vand i én måned i Liberia, uddele mad til 1000 sultende flygtninge fra vores mobile køkkener i Mogadishu eller udlevere nødhjælpspakker til fire flygtningefamilier i Dadaab lejren, verdens største flygtningelejr.

?Jeg har gennem årene besøgt flygtningelejre overalt i verden og har mødt mange af de flygtninge, der har voldsomt brug for vores hjælp.. Derfor er det også en stor personlig glæde for mig at være indsamler ? det er inspirerende at opleve det store engagement fra andre indsamlere og støtten fra den danske befolkning, der gør det muligt for os at fortsætte hjælpearbejdet,? siger Andreas Kamm.

Dansk Flygtningehjælp yder humanitær hjælp til mere end 1 million flygtninge og fordrevne i verdens brændpunkter. Vi arbejder med akut nødhjælp og langsigtede løsninger i 33 lande på tre kontinenter.