Bliver fyret efter søm-ulykke

En 43-årig litauisk mand vil miste sit arbejde, når han bliver udskrevet efter behandling af en arbejdsulykke. Hans arbejdsgiver mener, han har brudt sikkerhedsreglerne.

En litauisk medarbejder på et midtjysk savværk skal hjem til en fyreseddel, når han efter planen udskrives fra sygehuset på onsdag. Det skriver Jyllandsposten.

Den 43-årige mand blev onsdag i sidste uge ramt af et 6,5 cm langt søm fra en såkaldt pallerobot på Stea Miljø, som har lejet sig ind i lokaler på St. Hjøllund Savværk i Hjøllund.

På fabrikken er den eneste forklaring, at medarbejderen på en eller anden måde har fået robottens sikkerhedsfunktion slået fra. Og det er et utilgiveligt brud på sikkerhedsreglerne, siger firmaets projektleder Kurt Fiskbæk.

- Når han er rask og kommer tilbage på arbejde, så bliver han fyret. Det er ikke til diskussion. Han har brudt sikkerhedsreglerne, og det tolererer vi ikke, siger Kurt Fiskbæk, til TV2 Midt-Vest.

Den generelle opfattelse er, at den litauiske medarbejder er sluppet ualmindeligt heldigt fra arbejdsulykken. Han blev onsdag fundet i virksomhedens kantine, hvor han var meget svær at komme i kontakt med.

På savværket troede man, at han havde fået en hjerneblødning, og det var først under en scanning på Aarhus Universitetshospital, at man opdagede sømmet i mandens hoved. Det var gået ind midt mellem de to hjernehalvdele, kun få millimeter fra en permanent hjerneskade.

Manden blev hasteopereret på Aarhus Universitetshospital og lagt i kunstig koma. Allerede søndag blev han dog taget ud af den kunstige koma og overflyttet til en almindelig afdeling.

På virksomheden blev politiet og Arbejdstilsynet tilkaldt for at se nærmere på pallerobotten. Robotten er forsynet med fem sømpistoler, og en af dem gik af og sendte det lange søm dybt ind i hovedet på medarbejderen.

Politiet fandt blod på en af sømpistolerne, og pallerobotten blev dagen efter ulykken undersøgt af Arbejdstilsynet.