Bodil stiller bilen og cykler resten af vejen

Bodil Rindom tager kun bilen noget af vejen, når hun skal fra Vejle til Kolding. I udkanten af byen stiller hun bilen og snupper cyklen resten af vejen på arbejde.

Bodil Rindom bor i Vejle og arbejder i Kolding. Men hun tager ikke bilen hele vejen. Når hun kommer til udkanten af Kolding, hopper hun på cyklen. 

- Det er dejligt at få rørt sig lidt af vejen på vej til arbejde. Meget af mit arbejde er stillesiddende, hvor jeg har samtaler med folk, så det er en god mulighed for lige at få rørt kroppen lidt, siger Boldil Rindom. 

Kolding Kommune har sat to aflåste cykelskure op i udkanten af byen, hvor pendlere kan have deres cykel stående, så de kan tage den ind til deres arbejdsplads i midtbyen.

- Jeg har min egen adgang, så cyklen står sikkert, og der er altid god plads til at parkere her på pladsen. Det fungerer perfekt.

Se her, hvor PendlerCykelParkeringspladerne er. Lige nu er der to, og i løbet af de næste to uger åbner et nyt ved Kockholm.

 

For Bodil Rindom er det ikke kun motionen, der er en fordel ved at tage cyklen det sidste stykke.

- Selvfølgelig slipper jeg for køen det sidste stykke ind mod byen, og det glæder jeg mig over, når jeg kan cykle forbi alle bilisterne, der holder der.

Sådan kan du blive en del af ordningen:

1. Gå ind på hjemmesiden www.kolding.dk/cykel-pcp
2. Her kan du tilmelde dig på en mail, der sendes til: cykel-pcp@kolding.dk
3. Herefter får du en kontrakt tilsendt, der skal udfyldes og underskrives
4. Til slut får du udleveret en nøgle til cykelskuret

Det er gratis at have sin cykel til at stå i skuret.

Kolding Kommune har lavet ordningen i håbet om at få færre biler i midtbyen og begrænse trængslen på vej ind til selve Kolding. 

- Selvfølgelig er det en lille skala nu, men vi har planer om at sætte flere skure op, så vi kan få en effekt af det, siger Gorm Baagøe Andersen, trafikplanlægger, Kolding Kommune.

Udover pendlercykelskurene er Kolding ved at anlægge en ny cykelsti, der skal få flere til at pendle mellem Christiansfeld, Taps, Vonsild og Kolding.

- Samfundsøkonomisk er det en god gevinst, miljømæssigt sviner det ikke særlig meget, og sundheden får det meget bedre. Så der er rigtig mange tal, der viser, det er godt at satse på flere cyklister.

Den nye cykelsti er færdig i november, og for at forkæle cyklisterne har kommunen sat cykelpumper og fodhvilere op flere steder i Kolding.

- Det er for at prioritere cyklisterne i langt højere grad, end vi har gjort tidligere. Det er en måde at vise cyklisterne, at vi prioriterer dem, siger Gorm Baagøe Andersen, Trafikplanlægger, Kolding Kommune.

Bodil Rindom har brugt cykelskuret, siden ordningen startede for 1,5 år siden - og det i al slags vejr. 

- Jeg har sørget for godt regntøj, og så klarer man sig. Selvfølgelig er der noget skiften frem og tilbage om vinteren, der tager lidt tid, da der er lidt mere udstyr, der skal på.

Cykeltrafikken

- Cykeltrafikken udgør på landsplan kun cirka 4% af den samlede trafik. 
- Den seneste tælling fra Vejdirektoratet viser, at der i 2. kvartal i år var et fald i cykeltrafikken på 10,1% i forhold til året før. 
- Den nye supercykelsti i Kolding Kommune kommer til at koste omkring 20 millioner kroner.