Bødskov: Manglende grænsekontrol stor succes

Langt flere bliver grebet i grænseoverskridende kriminalitet nu, end da der var permanent toldkontrol ved grænsen til Tyskland.

Det er Dansk Folkeparti, der har bedt om tal fra justitsminister Morten Bødskov (S).

- Modsat hvad Dansk Folkeparti har sagt, så bliver der nu rejst langt flere sager, end da man havde valgt at prioritere ressourcerne anderledes og binde dem til en permanent toldkontrol, siger Morten Bødskov ifølge ritzau.

- Det hænger sammen med, at folkene nu ikke står stille ved grænsen, de opererer på baggrund af efterretninger og i et tæt samarbejde mellem Skat, politiet og de tyske myndigheder, så man er på forkant med kriminaliteten, siger Morten Bødskov.

Mens Skat havde den permanente grænsekontrol, overdrog skat senest omkring 200 sager årligt til politiet.

I 2012 ? hvor der ikke har været grænsevagter ? har Skat og politiets fælles patruljer i 2012 haft 388 sager. Det svarer til en stigning på mere end 80 procent i forhold til perioden med den permanente toldkontrol ved grænsen.

Dansk Folkeparti vil alligevel have grænsekontrollen genindført.

Partiet mener nemlig, at mens den tidligere opgørelse kun baserer sig på Skats indsats, så skyldes de mange nye sager også en indsats fra politiet.

- Det, man kan konkludere, er, at de høje tal viser, at der er behov for en endnu bedre indsats. Både ved grænsen og i de fleksible kontroller inde i landet. Derfor skal grænsekontrollen tilbage.

- Der er jo også en grund til, at billetkontrollen i biografen står ved indgangen i stedet for, at man bagefter skal famle rundt i mørket, for at se, hvem der har betalt, og hvem der ikke har betalt, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti til ritzau.