Bølge-camp blev fuldført

På en dag, hvor en tsunami har hærget i Japan, virker det næsten malplaceret at lege med bølge-energi. Men en ambitiøs 24-timers camp i Esbjerg blev fuldført.

44 gymnasieelever var udvalgt til et 24 timers langt forløb, for at eksperimentere med teknik, der kan udnytte havets kræfter.

44 særligt udvalgte unge deltog i camp'en, som satte Aalborg Universitets campus i Esbjerg på den anden ende med bølgebassiner og testanlæg.

Havets kræfter

De udvalgte unge fik mulighed for at eksperimentere med at at få trukket havets kræfter ud og bruge energien. Danmark er førende indenfor den teknik, som endnu er i sin vorden.

Nye ideer

- For unge Georg Gearløs?er og andre med hang til teknik er denne camp en fantastisk mulighed for at opleve og eksperimentere med bølgeenergi, siger projektkoordinator Tove Morell fra Aalborg Universitet Esbjerg. Og hvem ved, måske kan deltagerne på campen komme med bud på nye løsninger inden for bølgekraft.

Kreative dage

- Vi håber i hvert fald på nogle kreative dage for unge, som interesserer sig for teknik og ingeniørkunst. Et af campens formål er netop at give deltagerne lyst til at studere videre på energiområdet.

Deltagerne er udvalgt fra gymnasier i Esbjerg, Ribe, Varde, Vejen og Grindsted.