Børn bager kager for børn

I dag er omkring 60.000 børn i gang med den årlige indsamling for BørneTelefonen. De bager og sælger til forældre og bedsteforældre

Et rekordhøjt antal skoler, børnehaver og SFO?er har tilmeldt sig Bag for en sag. som er sat i gang af Børns Vilkår. Ideen er, at børn i institutioner bager, sælger bagværket til forældre og bedsteforældre og skænker overskuddet til Børns Vilkårs BørneTelefon.

I 2012 havde telefonens frivillige rådgivere godt 30.000 samtaler med børn og unge, der fik hjælp. Flest børn henvendte sig for at få hjælp til kærestesorger samt bekymringer om venskaber, drillerier og mobning.

Flere end sidste år

TV Syd fulgte begivenheden på børneinstitutionen Asebo i Vejle, hvor børnene havde valgt at bag småkager.

I alt har 1100 institutioner og skoler meldt sig til indsamlingen, og det er markant flere end sidste år, da børn bagte i godt 800 skoler og institutioner og indsamlede godt 1,1 million kroner.

- Bag for en Sag handler om at give børn, pædagoger, lærere og forældre en hyggelig oplevelse sammen. Samtidig er dagen med til at give børnene en bevidsthed om, at nogle børn i Danmark har brug for hjælp, og at de faktisk kan være med til at hjælpe dem, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.