TV der bevæger dig

Børn får 5 millioner af A.P. Møller Fonden

Gennem bevægelse skal børnene i Aabenraa blive bedre til at lære. Foto: Aabenraa Kommune

6300 børn i Aabenraas folkeskoler får nu glæde af en milliongave fra A.P. Møller Fonden

Folkeskoleeleverne i Aabenraa skal være sundere og lære mere.

 

Kommunen har med projektet SundSkole 2020 sat sig for, at de 6300 elever i kommunens folkeskoleelever skal blive endnu bedre til at lære.

 

Det mener kommunen sker bedst, hvis børnene trives, er sunde og bevæger sig.

 

Til at gøre projektet til virkelighed har Aabenraa Kommune nu fået fem millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

 

- I Aabenraa Kommune vil vi skabe sundhed og læring.  SundSkole 2020 er et godt eksempel på, at vi også gør en ekstra indsats for det. Jeg er glad for, at medfinansieringen fra A.P. Møller Fonden giver os mulighed for at give dette ambitiøse projekt et ekstra boost, siger borgmester Thomas Andresen i en pressemeddelelse til TV SYD.

 

Med projektet skal der blandt andet arrangeres motionsevents samt lærere, pædagoger, sundhedsplejersker og ledere skal efteruddannes.

 

SundSkole projektet løber som navnet antyder til 2020, og ud over de fem millioner kroner fra A.P. Møller Fonden, så giver Aabenraa Kommune selv 18,5 millioner over de kommende fire år.

 

- I Aabenraa Kommune tror vi på, at bevægelse både styrker elevernes sundhed, læring og sociale relationer og kompetencer. Derfor glæder jeg mig til at følge projektet i de kommende år, siger Kirsten Nørgård Christensen, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Aabenraa.

Læs mere om SundSkole 2020 her.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden