Børn får stukket 15.000 kroner mellem deres grønne fingre

Silvanfonden har givet 15.000 kroner til et projekt på Løsning Skole, hvor elever fra 3. klasse laver en have, afgrøder, shelters og bålsted.

På Løsning Skole i Hedensted har en 3. klasse fået jord under neglene. Og det har Silvanfonden nu kastet 15.000 kroner efter.

quote

Vi vil rigtig gerne skabe nogle elever, der kan få gode idéer og føre dem ud i livet. Det skaber glæde for alle. Det har vi så gjort på den måde, at eleverne først har haft nogle emneuger, hvor eleverne har lavet modeller af de ting, de gerne vil lave. Derefter er de bare blevet ved med at videreudvikle.

Louise Pedersen, lærer, Løsning Skole

- Vi vil rigtig gerne skabe nogle elever, der kan få gode idéer og føre dem ud i livet. Det skaber glæde for alle. Det har vi så gjort på den måde, at eleverne først har haft nogle emneuger, hvor eleverne har lavet modeller af de ting, de gerne vil lave. Derefter er de bare blevet ved med at videreudvikle, fortæller Louise Pedersen, lærer, Løsning Skole.

Det er så blevet til, at eleverne er delt op i små grupper, der hver har deres højbed, hvor de planter forskellige grøntsager og urter. Deres afgrøder vokser sikkert i fred og ro bag et hegn, som de små handy-men har været i gang med at slå op. Når der skal slappes af, kan det nemt gøres ved havens pallesofa med dertilhørende bålsted – naturligvis også hjemmelavet.

Silvanfondens indskud skal nu opgradere udefaciliteterne. Louise Pedersen er begyndt at lægge planer med eleverne. Der skal bl.a. laves et shelter og en udesofa med tag.